POTPISANI UGOVORI SA DOBITNICIMA "UZMI RAČUN I POBEDI": Slobodan još ne može da veruje da je dobio stan!
Uzmi račun i pobedi, Foto: Printscreen/RTS

srećni dobitak

POTPISANI UGOVORI SA DOBITNICIMA "UZMI RAČUN I POBEDI": Slobodan još ne može da veruje da je dobio stan!

Imamo 455.000 aplikacija, što znači da toliko građana Srbije već učestvuje u ovoj nagradnoj igri

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovore sa dobitnicima stanova u prvom izvlačenju u novom krugu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi".Ugovori su potpisani sa Vujadinom Maksimovićem iz Beograda koji je u izvlačenju u subotu 11. maja dobio jednoiposoban stan u Zemunskim kapijama i Slobodanom Novakovićem iz Valjeva, dobitnikom dvosobnog stana u istom naselju.

Čestitajući dobitnicima i poželevši im mnogo lepih trenutaka u novim stanovima Siniša Mali im je zahvalio što uzimaju fiskalne račune i pozvao građane Srbije da to redovno čine i učestvuju u ovoj nagradnoj igri jer se, kako je rekao, na taj način bore protiv sive ekonomije.

"Imamo 455.000 aplikacija, što znači da toliko građana Srbije već učestvuje u ovoj nagradnoj igri, a poslato je više od 60 miliona jedinstvenih kodova. Da podsetim, ukoliko se plaća kreditnim karticama kod se računa kao dva, tako da su duplo veće šanse za dobitak", rekao je Mali.

Dodao je da se i tako radi na podizanju svesti građana o potrebi da uzimaju fiskalne račune i da se bore protiv sive ekonomije.

Izvlačenje dobitnika
Izvlačenje dobitnikafoto: Printscreen/RTS

Od tog novca od poreza koji dolazi u budžet se, prema njegovim rečima, grade škole, bolnice, povećavaju plate i penzije, gradi lepša i bogatija Srbija.

"Naša ekonomija raste, pa je u prvom kvartalu ove godine rast BDP-a bio 4,6 odsto, dok je u Evropi ovaj rast u proseku 0,4 odsto. U prva tri meseca ove godine imamo realni rast poreza na dodatu vrednost od 7,0 odsto. Po jednom istraživanju od 2017. do 2022. godine, smo za pet procentnih poena uspeli da suzbijemo sivu ekonomiju a naš cilj je nulta tolerancija", naglasio je Mali.

Dobitnik Vujadin Maksimović je rekao da je nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" lepo zamišljena i da pruža mogućnost svim učesnicima da budu dobitnici.

Siniša Mali
Siniša Malifoto: TV Pink Printscreen

Ukazao je na njen značaj kada je reč o borbi protiv sive ekonomije, a to se, kako je rekao, i vidi kroz izgradnju škola, bolnica, brzih saobraćajnica.

"Sve se to vidi, ko hoće da vidi", istakao je on.

Slobodan Novaković je naveo da još ne može da veruje da je dobio stan i pozvao građane da učestvuju u ovoj nagradnoj igri.

Rekao je da će nastaviti da skuplja račune za nekog ko je njemu pomogao.

"Poslao sam oko 1.300 računa i 1.500 kodova, zbog plaćanja karticom", rekao je on i dodao da će stan biti ostavljen sinu nasledniku koji zbog obaveza u školi nije mogao da prisustvuje današnjem potpisivanju ugovora u Vladi Srbije.

Bonus video:

24:34

KVIZ-S07-EP24

(Espreso/Blic/Nada Matić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.